9.6
★★★★★
★★★★★

Werken vanuit Nicaragua

Margreet is onze SEA marketeer en dol op reizen. Toen ze de kans kreeg om twee weken vanuit het buitenland te werken voor Webwijs. En daarna lekker vakantie te vieren, greep ze die kans meteen aan. Ze schreef een reisblog voor ons, omdat we natuurlijk zeer benieuwd zijn naar haar ervaringen. Lees het zelf en geniet mee!

Trabajo desde Nicaragua

Het is vrijdagmiddag 15.00 lokale tijd wanneer ik na een lange reis aankom bij mijn appartement in Nicaragua. Nicaragua? Ja, Nicaragua! De stad Leon is de komende maand mijn verblijfplaats. Ik ga hier 2 weken werken en daarna nog 2 weken genieten van mijn vakantie. En als er gewerkt moet worden vanuit het buitenland is een stabiele internetverbinding en toegang tot de klantmappen uiteraard van groot belang. Nadat ik geïnstalleerd ben klap ik mijn laptop open om te kijken of ik overal al bij kan. Ik wil maandag namelijk niet voor een verassing komen te staan. En helaas. De geo-blocking zit er nog. Ik stuur meteen een mail naar onze IT partij Freez.it om de geo-blocking op te heffen nu ik in Nicaragua zit. Als ik op zaterdag m’n laptop weer open doe zie ik al een mailtje dat ik bij al mijn bestanden kan. Naast dat ik nu kan werken wil ik uiteraard ook graag het WK voetbal volgen. En na het installeren van een VPN kan ik gewoon via de NOS de wedstrijden gaan kijken.

De eerste werkdag breekt aan

In de weken voor mijn vakantie heb ik alle online calls al verplaatst naar het tijdstip waarop ik in Nicaragua start met werken. Ik heb namelijk te maken met een tijdsverschil van 7.00 uur. Maandagochtend begint dan ook meteen met een call om 7.00 uur ’s ochtends, in Nederland is het dan 14.00 uur. Zo heb ik nog 3 uren om contact te hebben met mijn collega’s mocht er iets in de brand staan. Ik pak mijn koffie en verplaats me naar de tuin van het appartementencomplex. Heerlijk!

De temperatuur in de ochtend is nog redelijk te doen met 25 graden en ik geniet nog even van de rust. Na mijn eerste call verhuis ik naar de gemeenschappelijke ruimte van het complex om daar verder te werken. Want ja ik heb immers stroom nodig voor de laptop en een verlengsnoer heb ik hier niet. Om 8.00 uur hebben we ons wekelijkse marketing overleg. Collega Samantha, waar ik om 7.00 uur de eerste call mee had, ziet dat ik verplaatst ben naar een andere ruimte in het complex en uiteraard laat ik mijn andere collega’s ook even zien waar ik op dit moment zit. Het overleg gaat goed en we maken weer mooie stappen met alle leuke dingen die er aan zitten te komen. Tot het moment daar is en de familie die het complex beheert de parkiet naar buiten brengt. Mijn collega’s in Nederland horen nu niet meer alleen mij, maar ook het prachtige gezang van de parkiet wat sommige van mijn collega’s tot wanhoop drijft. Dus ja volgende week maandag ga ik maar weer bij mijn parkiet zitten ?

Geduld, geduld, geduld..

Het werken vanuit Nicaragua verloopt prima. De temperatuur loopt hier gedurende de dag flink op en kan zelfs de 36 graden aantikken. En ja ik word een beetje bevangen door de hitte. Maar niet alleen ik ook de internetverbinding. De internetverbinding in het complex is helaas niet altijd even stabiel. Zo kan ik heerlijk aan het werk zijn en poef kan de verbinding er weer uitliggen. En ook dat is weer een mooi leerpunt om te waarderen wat we het in Nederland goed voor elkaar hebben. De eerste dag vliegt om en wanneer ik mijn laptop sluit geniet ik nog even van deze mooie plek waar ik de komende 2 weken mag werken. Na die 10 seconden genieten breng ik snel mijn laptop weg en ga ik me klaar maken om naar het strand te gaan.

De rest van de week verloopt redelijk soepel. Ik ben blij dat ik al mijn calls deze week samen met mijn collega Michiel doe. Michiel is namelijk mijn vangnet wanneer ik in een call 10 keer wegval. En zoals Michiel altijd doet, houdt hij het gesprek gaande wanneer ik wegval. En wanneer ik weer ben aangehaakt geeft hij even een korte recap van wat er besproken is zodat ik niets mis.

Genieten van de stad Leon

Na de eerste week ben ik al redelijk ingeburgerd. Zo weet ik mijn weg naar de supermarkt te vinden zonder Google Maps, ben ik het lokale eten meer gaan waarderen en ben ik al wezen sporten in de fitness waar ik voor een maand een abonnement heb afgesloten. Het enige minpuntje is mijn Spaans. Ik snap er nog steeds niets van en verder dan ‘Hola’ en ‘Buenos dias’ kom ik nog niet. Werk aan de winkel dus!

Vandaag is het donderdag en mijn laatste werkdag van deze week. Wat het weekend gaat brengen weet ik nog niet. Waarschijnlijk het bezoeken van een van de stranden, de grootste kathedraal van Centraal-Amerika, het beklimmen van een vulkaan, of schildpadden uitzetten op het strand.

   

Delen?

Meer informatie over dit onderwerp? Margreet maakt je volledig webwijs. Keertje afspreken?

Neem contact op

Mogen we jou ook webwijs maken? We zitten vol frisse ideeën waar we jou graag verder mee helpen.

Daag ons uit
Nico