9.5
★★★★★
★★★★★

Van fashionista naar online goeroe: Ingrid vertelt haar verhaal

Toen de nood héél hoog was stond ze voor ons klaar: Ingrid is sinds december projectmanager bij Webwijs. Ook nu de nood wat minder hoog is zijn we blij met deze sterspeler in ons team. Maak kennis met Ingrid.

Projectmanager Ingrid

Een blog schrijven is niet echt mijn ding, ik zou er best goed in willen zijn. Op de lagere school vond ik het top als je als huiswerk een verhaal moest schrijven. Het maakte niet uit waar het over ging, als je maar je fantasie gebruikte. Fantasie, daar heb ik meestal wel genoeg van als creatief persoon. Maar als ik iets met drie woorden kan vertellen, dan zal ik er geen vijf gebruiken. Toch ben ik bij een bedrijf gaan werken dat veel bezig is met woorden: een bedrijf in Online Marketing en Webdesign.

Wanneer de nood hoog is..

Met zijn handen in zijn haar kwam hij bij me. Mijn buurman. Door uitval was er een groot gat ontstaan bij Webwijs.

“Kun jij ons niet helpen?”

Ik keek hem met een schuin hoofd aan. Ik heb mijn strepen verdiend in de mode, niet in de online wereld! Tegelijk ga ik een goede uitdaging niet uit de weg. Voor ik het goed en wel door had, rolden de woorden over mijn lippen.

“Natuurlijk, wat kan ik voor jullie doen?”

Een oude rot in een bedrijf vol jonge honden

Wie Webwijs een beetje kent, weet dat dit jonge bedrijf bruist van de energie. Dat past goed bij mij. Ik nam de duik in het diepe: geen zwembandjes voor mij. Ik zou nu een mooi verhaal kunnen vertellen over hoe ik binnen een paar dagen de fijne kneepjes van het vak eigen had gemaakt. Maar dan zou ik liegen, daar doe ik niet aan. De eerste weken bij Webwijs verzoop ik. Online marketing en webbouw is een vak apart! Maar ik gooi niet graag de handdoek in de ring, ik zette door.

Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Dit team van jonge honden weet mij elke dag opnieuw positief te verbazen.

ingrid

Ik zou een boek kunnen schrijven

Tijdens de monday kick-off (die we op dinsdag hebben, waarom ook niet), wordt regelmatig de vraag gesteld of iemand een blog zou willen schrijven. Ik zou niets liever willen, maar waar schrijf je over? Als projectmanager heb ik mijn strepen verdiend in mode. Ik heb verstand van alles wat met mode en functionele mode – werkkleding – te maken heeft. Mooie plaatjes, foto’s en regelen en organiseren: hier heb ik mijn skills in verdiend. Na dit jaren gedaan te hebben, was ik toe aan een nieuwe uitdaging en zei ik mijn baan in de modewereld vaarwel. Alhoewel ik een boek kan schrijven over werken in de mode en al mijn ervaringen die ik hier wereldwijd heb opgedaan is dit een andere wereld.

Een nieuwe wereld

Nu gaat er werkelijk een nieuwe wereld open. Helaas niet de wereld van reizen, waar ik veel van hou. Daar heeft corona helaas een stokje voor gestoken. Hoewel reizen en de wereld ontdekken echt mijn ding is, heb ik de afgelopen tijd een andere reis gemaakt.

Ik ben een andere reis gaan maken in de wereld van Online Marketing en Webdesign.

Een mooie en functionele website heeft bij mij de voorkeur boven een offline winkel. Online winkelen is echt mijn ding. Als ik er goed over nadenk doe ik eigenlijk alles online. Kleding kopen, reizen boeken, informatie vinden over bestemmingen, bestellen van goede wijn en tapas hapjes tot lekkere koffie. Je kunt het niet bedenken en ik doe het online. Die stap van projectmanager in de mode naar projectmanager in de online wereld was dus toch zo gek nog niet.

ingrid

Trots

Als we als Webwijs een mooie website opleveren in samenwerking met klant en designer voel ik me trots. Trots dat ik onderdeel ben van dit team van online gekkies. Als rookie in deze branche weet ik één ding inmiddels wel. Een succesvolle website is op de juiste manier samengesteld, ziet er mooi uit én heeft een sterke connectie met de online marketing van het bedrijf.

Deze laatste twee factoren maken dat je als bedrijf succesvol gaat worden.

Delen?

Meer informatie over dit onderwerp? Ingrid maakt je volledig webwijs. Keertje afspreken?

Neem contact op

Mogen we jou ook webwijs maken? We zitten vol frisse ideeën waar we jou graag verder mee helpen.

Daag ons uit
Boyd