9.8
★★★★★
★★★★★

De stagiaire is er voor de koffie toch?

Koffie halen, een boodschapje doen en de vuile klusjes opknappen. Dat is het leven van menig stagiair, maar niet bij Webwijs! Een stage in een vakgebied, waar ik vroeger nooit aan gedacht zou hebben. Ik vertel je in mijn blog meer over mijn achtergrond en hoe mijn interesse voor online marketing is gaan groeien. Lees je mee?

Mand

Word jij ook wel eens moe van die elle lange voorstel berichten? Ik ook! Daarom heel kort: Marieke, 21 jaar, student communicatie, stagiair bij Webwijs. Zo, dan hebben we dat ook weer gehad, dan kunnen we nu verder met de rest van mijn verhaal.

De baas spelen

Mijn passie voor marketing en social media heb ik niet van jongs af aan en is zeker niet met de paplepel ingegoten. Had je mij in klas 3 van de middelbare school gevraagd waar ik nu zou zijn. Dan had ik zeker niet gedacht dat ik van social media mijn beroep ging maken. Hard werken daarentegen is mijn hele leven al het standaard. Ik ben opgegroeid in een hotel vlak bij Appelscha, als klein meisje liep ik daar rond en wilde ik het liefste iedereen helpen. Nu werk ik daar alweer 7 jaar mee in het bedrijf en laten ze regelmatig de leiding aan mij over. Nu ik zelf wel eens de baas mag spelen, merk je pas hoe hard werken het is als ondernemer.

“Als klein meisje liep ik daar rond en wilde ik het liefste iedereen helpen.”

Het vlammetje

Tijdens mijn laatste jaar op de middelbare school werkte ik voor een vak Onderzoek&Ontwerp aan een advies voor een communicatiebureau. De vraag was; hoe kunnen we online de gezelligheid en persoonlijke band met de klanten, die offline zo duidelijk is, overbrengen? Niet een makkelijke vraag, weet ik nu. Maar als onervaren, iets wat naïeve scholier dook ik daar met alle plezier in en dacht ik: “zo moeilijk is dat toch niet!”. Uiteindelijk bleek dat toch wel wat moeilijker dan ik dacht en heb ik dus veel moeten leren tijdens dat project. Daardoor is er wel ergens een vlammetje gaan branden.

Flauwe grappen, flauwe grappen en nog meer flauwe grappen

Ik moet heel eerlijk zeggen, de eerste keer dat ik bij Webwijs langskwam, was op zijn zachtst gezegd een bijzondere ervaring. En nee, dat bedoel ik niet negatief. Ik (en ik denk bijna elk ander persoon) ben gewend om bij een sollicitatie wat over mezelf te vertellen, een paar standaardvragen te beantwoorden en dan weer beleefd afscheid te nemen. Het sollicitatiegesprek bij Webwijs was allesbehalve dat. Het gesprek bestond voor de helft uit flauwe grappen en voor de andere helft uit vragen die serieus bedoeld waren, maar waar toch weer een flauwe grap van gemaakt werd. Ik zat ik de auto naar huis en dacht, als het tijdens mijn stage maar half zo gezellig is, ga ik het zeker naar mijn zin hebben.

Een frisse blik

Bij Webwijs liggen er voor stagiaires gelukkig ook genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen. De komende 20 weken is mijn doel om zoveel mogelijk kennis, skills en contacten mee te nemen. Daarnaast wil ik met mijn kennis, frisse blik en harde werken ook van toegevoegde waarde zijn bij Webwijs. Ik zal gaan werken aan een communicatieadvies voor een nieuw project van Webwijs. Ook zal ik de Instagram flink gaan verbouwen. En wie weet wat er verder nog op mijn pad gaat komen.

Wil je meer over mij te weten komen? Lees dan ook mijn teampagina!

Delen?

Meer informatie over dit onderwerp? Marieke maakt je volledig webwijs. Keertje afspreken?

Neem contact op

Mogen we jou ook webwijs maken? We zitten vol frisse ideeën waar we jou graag verder mee helpen.

Daag ons uit
Nico