9.5
★★★★★
★★★★★

Jong en enthousiast, maak kennis met Jan Willem en Emily!

Jan Willem en Emily hebben elk hun eigen focus bij Webwijs gevonden. Hoewel ze totaal verschillend zijn in persoonlijkheid, voelden ze zich vanaf het begin thuis. Jan Willem wordt gekenmerkt door zijn rustige aard, terwijl Emily, wanneer ze op kantoor is, direct de aandacht trekt.

Ontmoet Jan Willem: maakt jouw visuele ontwerp mogelijk!

In het midden van februari begon mijn avontuur als stagiair web-developer bij Webwijs. Maar wat betekent dat eigenlijk, werken als web-developer met WordPress? Spoiler Alert: het draait niet alleen om het slepen van blokken naar de juiste plek. 

Jan-Willem-Bijker

Even voorstellen

Laat me mezelf kort voorstellen. Mijn naam is Jan Willem Bijker, ik ben 20 jaar oud en na het succesvol afronden van mijn praktijkexamen, dook ik direct mijn stageperiode in. Oh, en ik begin mijn dag graag met een kopje koffie – een gewoonte die erg goed past bij mijn nieuwe stageplek.

Mijn opleiding tot software developer

Ongeveer vier jaar geleden heb ik bewust de keuze gemaakt om deze opleiding te volgen, hoewel ik eigenlijk al veel eerder wist dat dit is wat ik wilde doen. Het sloot perfect aan op wat ik sinds mijn eerste jaar op de middelbare school al deed: het bouwen van websites, en het onderzoeken van hoe je dat het beste kunt doen. Als software developer ben ik degene die de functionaliteit creëert die de klant nodig heeft en het ontwerp omzet in een website.

WordPress is meer dan blokken slepen

Het vooroordeel dat WordPress slechts draait om het eindeloos slepen van blokken tot ze er goed uitzien, is verre van waar. Dat is slechts het topje van de ijsberg. Als software developers gebruiken we WordPress als ons canvas, waarop we complexe structuren en functionaliteiten bouwen. De meeste content in WordPress zijn uniek gemaakte blokken, en dat is meer dan simpelweg content invullen. En dat maakt het nou juist zo leuk.

Maar waarom dan WordPress?

Dat is eigenlijk heel simpel. Voor jou, de eindgebruiker, is het een zegen. WordPress biedt veiligheid, stabiliteit en de vrijheid om snel en gemakkelijk content aan te passen, zonder dat je een techneut hoeft te zijn. Het is de ultieme gebruiksvriendelijke oplossing voor het beheren van jouw online aanwezigheid.

Maak kennis met Emily: richt zich graag op de klant

“Waarom wil je een marketingstage doen terwijl je bedrijfskunde studeert?” Dit was een van de eerste vragen die Michiel en Nico mij stelde op mijn sollicitatiegesprek. Want vaak kiezen deze studenten voor een sales- of operationsstage, maar waarom heb ik dan gekozen voor online marketing?

Emily-van-Gorkum

Kijkje achter de schermen

Ik heb gekozen voor deze studie omdat het een brede basis van kennis en vaardigheden biedt die van toepassing zijn in diverse functies binnen het bedrijfsleven. Hierdoor kun je er na de studie nog allerlei kanten mee op. Je kunt in bijna elke industrie werken die je maar kunt bedenken: van banken tot winkels, en van ziekenhuizen tot techbedrijven. Dus voor mensen zoals ik, die nog niet weten wat ze willen, is dit ideaal. Bij de opleiding bedrijfskunde krijgen we te maken met echte problemen en uitdagingen waar bedrijven tegen aan lopen. Het is alsof je een kijkje neemt achter de schermen neemt en leert hoe alles werkt.

De klant centraal

Waar bedrijfskunde meer algemeen is en zich richt op het managen van bedrijven als geheel, gaat marketing over het begrijpen van de wensen van de klant en het vervullen daarvan. Het draait om het creëren en verkopen van producten die voldoen aan hun behoeften. Bij marketing leer je niet alleen veel over de klant en het ontwikkelen van nieuwe producten, maar ook over alle aspecten die bij de verkoop ervan komen kijken. Hoewel onze opleiding bedrijfskunde niet diep ingaat op marketing, was ik hier wel heel nieuwsgierig naar. Gelukkig biedt Webwijs een breed scala aan marketingactiviteiten, waardoor ik mijn interesse verder kan ontwikkelen. Bovendien vind ik het interessant om te zien hoe marketing en sales elkaar aanvullen en samenwerken, en daarom richt ik me ook graag op salesactiviteiten. Het vinden van de juiste balans tussen online marketing en sales is voor mij een uitdaging waar ik enthousiast over ben!

Maar waarom dan marketing bij Webwijs?

Vreemd, eigenwijs, oprecht en rotsvast, dat is iets wat mij gelijk interesseerde in Webwijs. Dat kwam ook naar voren in de socials, die ik gelijk heb bekeken om een beter beeld te krijgen van Webwijs. Hierin komt naar voren dat het een enthousiast bedrijf is met gevoel voor humor, en dat sprak mij meteen aan! Ik voelde me direct welkom; op mijn eerste dag kreeg ik zelfs een taart met mijn hoofd erop en leerde ik iedereen kennen. Ik ben ontzettend blij dat ik bij Webwijs terecht ben gekomen en voel me hier nog steeds helemaal op mijn plek.

Waar werken en plezier samenkomen!

Wil jij jouw stageperiode doorbrengen in een omgeving waar werken en plezier hand in hand gaan? Bij Webwijs geloven we in het creëren van een gezellige en inclusieve cultuur, waar humor net zo belangrijk is als hard werken. Als jij op zoek bent naar een stageplaats waar je niet alleen kunt leren, maar ook kunt genieten van de mensen om je heen, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Neem contact met ons op!

Delen?

Meer informatie over dit onderwerp? Margreet maakt je volledig webwijs. Keertje afspreken?

Neem contact op

Mogen we jou ook webwijs maken? We zitten vol frisse ideeën waar we jou graag verder mee helpen.

Daag ons uit
Nico