“Stage lopen bij Webwijs in 1 woord: gezellig”

Wie is die nieuwe jongen die rondloopt bij Webwijs? Dat ben ik! Wessel ter Velde. Een 19-jarige student uit Westerbork die stage mag lopen bij Webwijs. Stagiair Development om precies te zijn. Je weet wel, de mensen die alles achter de websites doen en zorgen dat alles netjes op orde blijft voor en achter de website.

Dat vind ik het leukste om te doen, zorgen dat alles werkt en zorgen dat het blijft werken. Daar heb ik bij Webwijs de ideale stageplek voor gekregen. Hier doe ik precies wat ik wil en word ik overal mee geholpen als ik ergens tegenaan loop.

Webdeveloper? Hoe kom je daar opeens bij

Je zit in je laatste jaar van de middelbare school. Je docent vraagt aan je: Wessel wat ga jij doen als jij dit jaar slaagt? Ik had geen flauw idee. Ik ben wat gaan rondvragen aan vrienden van mij. Die wisten het allemaal ook nog niet echt. Ik ben online gaan kijken naar leuke opleidingen en heb veel open dagen bezocht. Op een gegeven moment kwam ik terecht bij een docent in Groningen die bij Game-artist stond. Ik had een heel gesprek met hem dat ik het altijd zo vet vond hoe ze die dingen tekenden en in elkaar zette. Helaas was ik zelf nooit echt een tekenwonder. Toen zei hij tegen mij: “als je het misschien niet met gamen kan doen, kan je het altijd nog doen op websites.” Ik had er nooit bij stilgestaan. Websites! Die moesten ook gemaakt worden door mensen. Ik ben die avond direct gaan kijken hoe dat allemaal werkt. Ik vond het geweldig (nog steeds wel hoor). Alleen leek het me wel super lastig om te begrijpen. Gelukkig snapte ik de basics van het coderen al snel genoeg en was ik lekker er op los aan het typen!

Waarom Webwijs en geen ander bedrijf?

Toen ik een stagebedrijf moest gaan zoeken om een halfjaar stage bij te gaan lopen, dacht ik: ‘wat zoek ik precies in een stagebedrijf?’. Een bedrijf dat heel veel mensen in dienst heeft die niks van gezelligheid kennen? Een gezellig bedrijf waar je niet muisstil hoeft te zijn, maar wel van 9 tot 5 achter je beeldschermpje zit en niks anders doet dan code schrijven? Nee ik zocht echt een bedrijf die er elke dag weer voor zorgt dat je met plezier naar kantoor toe komt. Een bedrijf dat een gezellig team heeft en altijd in is voor een grap en een grol. Ik zocht eerst wat bedrijven in de buurt, maar geen een die mij echt aansprak. Totdat ik er ineens op werd aangesproken dat er ook een Webdevelopment & Marketing bedrijf zit in Heerenveen. Ik zocht het op en dacht: ‘ja, hier ga ik het proberen’. Mailtje de deur uit, CV en motivatiebrief erbij, en wachten. Hopen dat ik bericht zou terugkrijgen voor een kennismaking. En ja hoor! Dimer nam contact met mij op, met de vraag of ik wou langskomen om elkaar eens even beter te leren kennen. Toen het gesprek werd gevoerd, merkte ik dat dit de ideale plek was om mijn stage te houden. Een gezellig team, dat ook open staat voor een stagiair en hem niet in een hoekje schuift. Het bedrijf dat ik zocht voor een stageplek.

Stage lopen bij Webwijs, hoe is dat?

Het stage lopen bij Webwijs, hoe moet je dat omschrijven. Als ik één woord zou moeten gebruiken zou dat zijn: gezellig! Maar als je er verder naar gaat kijken is het veel meer dan alleen ‘gezellig’. Elke dag weer, staat iedereen voor je klaar als je vragen hebt. Iedereen wil je dan ook graag helpen om het te snappen. Je wordt niet meteen in het diepe gegooid en ze gaan er ook niet meteen vanuit dat jij op hetzelfde niveau zit als de developers die hier al jaren zitten. Ze begeleiden je daarom ook van begin tot eind. Er is altijd wel iets te doen, en als je iets voor school moet doen qua verslagen of iets dergelijks is dat ook zeker geen probleem. De ruimte is er altijd voor dat soort dingen. Je wordt hier gezien als team van development, niet als een stagiair. En wanneer je ook maar iets te vragen hebt, je kan het zo gek nog niet bedenken. Vraag maar raak! Ze zullen je altijd proberen te antwoorden. En als niemand op kantoor er antwoord op heeft, zoek het zelf op! Zo leer je de anderen ook nog wat op je stage.

Delen?

Meer informatie over dit onderwerp? Wessel maakt je volledig webwijs. Keertje afspreken?

Neem contact op

Mogen we jou ook webwijs maken? We zitten vol frisse ideeën waar we jou graag verder mee helpen.

Daag ons uit
Nico